Popis
Dosud se na večeři vynechávala konzumace chleba, protože chléb obsahuje sacharidy, které spouštějí nežádoucí vylučování inzulínu. ,,Bílkovinný večerní chléb" je chutný chléb vyvinutý ve spolupráci s MUDr. Pape, který přesně splňuje požadavky princiup ,,hubnutí ve spánku" a doplňuje stravování zaměřené na úbytek hmotnosti.
Díky promyšlené receptuře se podařilo dosáhnout vysoký, až 28% podíl bílkovin. Je to vyšší podíl bílkovin než má steak (21%) a 4-5 krát více než má běžný pšeničný nebo žitno - pšeničný chléb. Zároveň je obsah sacharidů v ,,bílkovinném večerním chlebu" jen cca. 5% - což je 6krát méně než v běžném pšeničném nebo žitno - pšeničném chlebu.
Chléb přesně vyhovuje požadavkům principu a je vhodný i pro většinu konceptů ,,Lowcarb - málo sacharidů". V běžném racionálním stravování inzulín můžeme vnímat jako prevenci vzniku civilizačních onemocnění. Bílkovinný večerní chléb je ideální volba ve stravování při onemočnění diabetes mellitus (cukrovce), při nadváze a obezitě, samozřejmě třeba respektovat povolený obsah sacharidů v denním stravovacím plánu.
Složení: voda, bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, bobová bílkovina), sojový šrot, žlutá a hnědá lněná semena, sojová mouka, celozrnná pšeničná mouka, sojová drť, pšeničné otruby, slunečnicová semínka, sezamová semínka, jablečná vláknina, droždí, sůl, pražená mouka z ječmenného sladu.
Množství: 500g
Na přípravu chleba potřebujete:
Obsah směsi v sáčku 250g
Sušené droždí 3,5g
Voda cca 30°C 210 ml
Průměrné hodnoty ,,Bílkovinový večerní chléb" | na 100 g |
Energetická hodnota | 1174 kJ / 282 kcal |
Bílkoviny | 26,5 g |
Sacharidy | 4,9 g |
z toho cukry | 1,6 g |
Tuky | 14,5 g |
z toho nasycené | 1,9 g |
Vláknina | 13,3 g |
Sodík | 0,5 g |
Chlebové jednotky | 0,4 BE |
Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 245 g produktu.
Postup přípravy: Suchou směs na chléb promícháme s droždím. 210ml ohřáté vody na cca 30°C přidáme do směsi. Těsto hněteme v kuchyňském robotu na střední výkon přibližně 6 minut.(těsto lze vypracovat i bez robotu). Směs zpracováváme tak dlouho, dokud není jako "žvýkačka", zhruba 10minut. Z těsta vytvoříme bochník nebo rozdělíme na menší kousky a vytvoříme například houstičky. Vložíme do vymaštěné formy nebo houstičky na vymaštěný plech a necháme odležet asi 45- 60 minut v pokojové teplotě. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C (horní/spodní ohřev) 60 minut.
Postup v domácí pekárně: Směs na chléb smícháme s droždím, vodu nalijeme do formy a přidáme suchou směs, zvolíme „rychlý program“(doba pečení by měla být alespoň 2 hodiny). Pokud je program na Vaší pekárně kratší, doprogramujte potřebnou dobu pečení ručně do 2 hodin.
Doporučené stravování: ráno a na oběd lahodné pečivo z vaší oblíbené pekárny ve formě chleba. Večer je důležité udržet vylučování inzulínu pomocí ,,bílkovinného večernícho chleba" a tím umožnit zásobování organismu z tukových buněk a zaručit tím jejich odbourávání.
Upozornění na alergeny: Obsahuje lepek, sezam, sóju. Může obsahovat stopy mléka, lískových oříšků a lupiny (vlčí bob).
Upozornění: Nepoužívejte, pokud jste alergičtí na některou ze složek. Produkováno ve výrobně, kde se zpracovávají i jiné ořechy a sezamová semínka.
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.