Jablkový štrůdl podle fitnesačky

Tento recept na fitness jablkový štrůdl je bohatý na vlákninu, nízký obsah cukru a zdravé tuky z ořechů. Tento trochu netradiční štrůdl se vrství na sebe do připravené formy. Pro efekt můžete na vrchní vrstvu naskládat připravené proužky listového těsta.

 

Suroviny

1 balení listového těsta

2 velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kousky

1/4 šálku javorového sirupu

1 lžíce citronové šťávy

1 lžička skořice

1/4 šálku jablečné šťávy

1/4 šálku rozinek

1/4 šálku strouhaných ořechů

 

Postup:

Zahřejte troubu na 180 °C.

Smíchejte jablka, javorový sirup, citronovou šťávu, skořici, jablečnou šťávu a rozinky v misce.

Připravte si z listového těsta 4-6 tenkých rovnoměrných plátů. POZOR, první vrstvu je nutné vyložit přes okraje formy a to proto, aby vám všechna šťáva nevytekla ven.

Rozložte rozválené těsto do formy a lehce potřete těstem směsí jablka.

Pokračujte v třídění a navrstvení listového těsta a jablek, dokud nemáte hotový štrůdl.

Posypte štrůdl strouhanými ořechy.

Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.

Nechte štrůdl chvíli vychladnout a podávejte.