Tento recept na fitness jablkový štrůdl je bohatý na vlákninu, nízký obsah cukru a zdravé tuky z ořechů. Tento trochu netradiční štrůdl se vrství na sebe do připravené formy. Pro efekt můžete na vrchní vrstvu naskládat připravené proužky listového těsta.
Suroviny:
1 balení listového těsta
2 velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kousky
1/4 šálku javorového sirupu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička skořice
1/4 šálku jablečné šťávy
1/4 šálku rozinek
1/4 šálku strouhaných ořechů
Postup:
Zahřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte jablka, javorový sirup, citronovou šťávu, skořici, jablečnou šťávu a rozinky v misce.
Připravte si z listového těsta 4-6 tenkých rovnoměrných plátů. POZOR, první vrstvu je nutné vyložit přes okraje formy a to proto, aby vám všechna šťáva nevytekla ven.
Rozložte rozválené těsto do formy a lehce potřete těstem směsí jablka.
Pokračujte v třídění a navrstvení listového těsta a jablek, dokud nemáte hotový štrůdl.
Posypte štrůdl strouhanými ořechy.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
Nechte štrůdl chvíli vychladnout a podávejte.